Hladnjaca Brestovik

Hladnjače Brestovik su osnovane u januaru 2017-te godine, sa ciljem da se uz pomoć stručnih kadrova i zdravim konekcijama sa renomiranim svetskim Kompanijama razvije Agrar u celom gročanskom kraju, pa i u čitavoj Srbiji.

Kapacitet hladnjača

Hladnjače Brestovik, sa kapacitetom od 1400 tona i površinom od 1550 m2, opremljenje su najsavremenijim tehnologijama koje omogućavaju pravilno postupanje sa voćem i povrćem, i čine moderni distributivni centar za promet voća i povrća u svežem i zamrznutom stanju.

Naša misija: Da budemo nosioc razvoja Agrara u Srbiji i u Regionu.

Hladnjače Brestovik rade u kooperativi sa porodicom Raković, na čelu sa Dobricom Rakovićem, dobitnikom Priznanja za najveća dostignuća u poljoprivredi 2015-te godine. Porodica Dobrice Rakovića poseduje ukupno 35 hektara parcela pod voćem, od čega su u najvećom broju zastupljeni zasadi visokožbunaste Borovnice, na 6 hektara i više od 20.000 sadnica. Porodica Raković, kao jedan od osnivača voćarske Zadruge Borovnica, može se smatrati pionirom organizovanog uzgoja Borovnica u Srbiji. Osim borovnica, tu su i zasadi Jabuka, Kajsija, Breskve, Trešnje, Višnje, sa tradicijom uzgoja voća koja datira od 60-tih godina prošlog veka, osavremenjena sa modernim dostignućima i rešenjima koje poseduju savremeni voćnjaci.

Ono što ističe porodicu Raković je to da nikada nisu nikoga uskratili za dobronameran savet, kao i to da su uvek spremni da izađu u susret svim poljoprivrednicima ali i onima koji bi želeli da postanu poljoprivrednici, iskrenim i vrlo otvorenim pristupom.

Saradnja

Posebno se ponosimo saradnjom sa mnogobrojnim stručnjacima, profesora sa beogradskog i novosadskog poljoprivrednog fakulteta, kao i saradnjom sa institutom za voćarstvo u Čačku.

Posebno se ponosimo time da se sedište Voćarke zadruge Borovnica nalazi u našim poslovnim prostorijama.

Naša vizija: da budemo prepoznati kao najpoželjniji saradnik u čitavom Regionu, da vratimo veru u Agrar i da utičemo na stanovništvo Srbije da se okrenu ka poljoprivredi. Želimo da budemo najcenjeniji privredni subject u Agraru Regiona.

Hladnjače Brestovik

se bave skladištenjem svežeg i smrznutog voća i povrća. Takođe nudimo usluge pakovanja i distribucije voća i povrća.

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja, tu smo da vam odgovorimo!

Kontakt

Mi u medijima

Prilozi i reportaže o hladnjači u Brestoviku

Pogledajte

Kolačiće (Cookies) koristimo kako bi sajt bio funkcionalan. Korišćenjem našeg sajta, slažete se sa "Politikom privatnosti".